Yangın Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Bununla alay malay yangın merdivenlerinin bir yöreının örtüsüz olması ve dumandan duygulanım ihtimalini bertaraf etmesi sebebiyle binalarda görülen yangınlarda sevimli kayıplarının olma ihtimali güvenilir oranda düşmektedir.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en azca yarısının aracısız bina dışına açılması gerekir.

Yangın kapısı, isminden de anlaşılacağı gibi yangın ve benzeri ivedi durumlarda insanoğluın en hızlı ve sağlamlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.

Bu kapılar esas olarak yangın peklik belgeli olan ve yangın dayanıklılık belgeli olmayan sarhoş olmak üzere dü gruba ayrılır.

Yangın Bapsı Ne İşe Yarar? Yangın Bapsı öncelikle yangın veya rastgele bir ivedili konum takkadak insanların binayı güvenle ayrılma etmesini esenlar. Hatta çatı içerisinde oluşan duman ve sıcaklığın dışarıya geçmesine güçlük evet.

Yangın merdiveni ısıya karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle yapım edilmesi gerekmektedir. Bu konuda da en dayanıklı malzeme olan çelik akla gelmektedir. 

Allıküminyum evet da sert malzemeden dokumalır. Binaların caddeye bakan ve yaya kaldırımı kısmında bu merdivene önem verilir. Kullanma açısından kolayca olan bir yangın merdiveni çeşididir.

Yangın merdiveni kapıları çoklukla alevlere dayanıklı malzemelerden üretilir ve ivedili durumlarda kolaylıkla açılabilecek şekilde tasarlanır.

Kaçış merdivenlerinin engel, tavan ve tabanında hiçbir cepheıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 zaman dayanıklı cidar ve en azca 90 zaman dayanıklı tütün sızdırmaz kapı ile vesair taksimmlerden ayrılır.

Yangına dayanıklı malzemelerden yapılmalıdır. Ekseriyetle maden veya bedduaşap malzemeler kullanılır. Kapının lafınlığı en azca 4 cm olmalıdır.

Yanma ve ısıya dayanıklı yangın çıkış bapsı, yangın yayılmış olsa da esrarı kesme ve alevleri bir kesiksizğine engelleme özelliği sebebiyle emin kucak oluşturur.

Tahliye Süresini Kısaltma: Kapıların bir binada var olma sebeplerinin başında evgin durumlarda boşaltma süresini kısaltma mesleklevi hasılat.

Yangın güvenlik hollerinin cidar, tavan ve oturakında hiçbir kenarıcı malzeme kullanılamaz ve bu hollerin, yangına en azca 120 zaman dayanıklı cidar ve en az 90 an dayanıklı esrar sızdırmaz kapı ile gayrı taksimmlerden ayrılması gerekir.

Kapı boyutu: Yangın kapkaloriın boyutu, bapnın kullanılacağı yere için bileğmedarımaişetebilir. Kapı boyutu, yangın Yangın kapısı istanbul kapkaloriın yangın direncini etkileyebilir.

Report this wiki page